A 2009-es debreceni radióamatőr találkozó élményei.

(Írta YO6PTM Matyó)

 

Számunkra különös jelentőségű volt amikor Kálmánal YO6OEK-val, első alkalommal vettünk részt 1999-ben a Debrecenbe megrendezett rádióstalálkozón a Víg-Kend Majorba. Sajnáltuk, hogy az ezt követő találkozókon nem vehettünk részt. Nagy örömünkre szolgált, hogy 2007-ben megrendezett találkozón a Dorcas Canpingbe újra bekapcsolódhattunk, ami egyeben az Image00003NMARK által rendezett összejövetelt is jelentette.

Image00001 Az idei 2009 szeptember 18-19-20-ai találkozó a harmadik NMARK találkozó helye is volt Debrecenbe.

Élményszerű volt a találkozó programja. A hivatalos megnyító alkalmával nem csak a rádióamatörök hanem a város részéről is elhangzott köszöntők, kiemelték és értékelték a találkozó jelentőségét.

 

Különösen örvendtünk az NMARK elnőkének N6DMV Pali bácsinak és KG6FRY Elza asszonynak akik fáradtságot nem ismerve eljöttek közénk.

Megtisztelő volt számunkra, hogy Pali bácsi köszöntötte a megjelent amatőröket, értékelve az elmúlt évi aktivitásokat a rádiózás terén, diplomákkal, jelvényekkel ajándékozta meg a tagokat.

             N6DMV Pali az NMARK Gyűlésen                                                                                                           HA5FQ Márta

Image0005Image00002Ugyanakkor HA5FQ Márta, az NMARK európai összekötője Budapestről, kiértékelte a tagok elöző évi versenyeken elért eredményeit. Ő az aki szivén viseli a következő év elgondolásait, megoldásait a versenyek terén. Magával hozta a Hírmondó szerkesztőjének PU2KER Henyei Györgynek üznetét, aki a nagy távolság végett nem volt jelen, de mindig lélelkben itt van, velünk ünnepel. Mi az összegyült tagok, köszönetünket fejeztük ki feléje a fáradhatatlan, értékes munkájáért.

A program során érdekesnek bizonyúlt az amatőrök részére megrendezett börze, DL2JTE Laci   műszaki előadása a mágneses antennákról.                                                                          

Ismerkedésre adtak lehetőséget a közös baráti hangulatú tűzhelyek, melyeknek keretében a tapasztalatcserét ízletes falatok tették felejthetetlené.

Image00004Image00001

A hangulatot fokozta a különböző vidékekről érkezett rádióamatőrök borainak és italkülönlegességeinek kinálgatásai, kóstolgatásai.

Egy igazi élményt jelentett a Debreceni Nagytemplom megtekintése, hisz a történelem sokszínűségét az ódon falak, oszlopok itt magába zárják.

 

Éreztük, hogy jó itt lenni, jó megpihenni és egy kicsit kilépni az élet zajos hétköznapjaiból. Mind ezt tetőzte a harangtoronyba való felmenés a sok sok apró lépcsőn, Image00006ahol éreztük hogy megszünt minden gond, csend van és négy irányból a gyönyörű panorámát  a városról szívünkbe zártuk.

A Munkácsy Mihály  Trilógiája a Déry múzeumba  nagy lelki élményt jelentett.

 

Mindezek után, elmondhatjuk, hogy a talákozónak volt, szakmai, szellemi, kultúrális és szórakoztató része, mind ezt a gyönyörű őszi napsütéses időjárás még szebbé varázsolta.

Image00003

Számunkra minden találkozó újabb lendületet, feltöltődést jelent az rádióamatöri munkánkba, alkalmat adva arra, hogy nem csak az éter hullámhosszain hanem baráti  körben találkozzunk ezen a hétvégén a rádióamatörökkel.

Persze ennek a sikeréhez  nagyban  hozzájarulnak a debreceni rádióamatörök akik  szívvel, lélekkel aprólékosan és körűltekintően fáradoznak a találkozó szép és értékes előmeneteléért.

Mind ezért köszönet jár HA0KA István és fia Istvánka, HA0DX Zoli és Katika, HA0DI Pistinek a debreceni klub vezetőségének  és mindenkinek aki  ebből a nemes munkából  részt vállalt.

 

A szombat esti közös, ünnepi  vacsora, a jó hangulatú zenekar az énekesekkel, a kis Norbi művészi citera játéka, a finom siklósi vörös bor ami HA3MQ  Feri Image00001és Valika ajándéka volt, a baráti beszélgetések, táncolások, már a találkozó búcsú részét jelentik.

Reggel ahogy felkelt a nap, vele együtt elbucsuzunk a tábortól, a lakóitól és haza felé indulunk a szélrózsa minden irányába. Lelkünkben, útban haza felé már tervezzük a következő találkozón való részvételünket, de ugyanakkor úgy érezzük nem is váltunk el a barátainktól, rádióamatör kollegáinktól hisz haza érve az éter hullámhosszain újból találkozhatunk.

 

2009. október. 10                                  YO6PTM-   Matyó,

                                                          Csíkszeredából a Hargita  lábától.

Ui.

Kedves NMARK tagok Matyó kedves sorait már október elején eljuttatta hozzám de idő és képanyag hiányában csak mostanra tudtam meg szerkeszteni.Köszönöm a szép élmény beszámolót.

HA0KA István a találkozó szervezője.

 

 

TN_feliratos16